Címlap

Bejelentkezés


internet

Utasításra szabadon: nyílt forrásra vált az orosz közszféra

Rovat(ok):

Egy hétfőn hatályba lépett kormányzati utasítás értelmében az orosz központi költségvetés intézményeinek az elkövetkező években szabad szoftverek használatára kell átállniuk.

Szélessávú internet minden magyarnak

Rovat(ok):

Elrendelte a kormány a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén 6 és 10 Mbit/s közötti sávszélességű internet lesz elérhető.

"A célunk az, hogy 3-4 év múlva már a kontinens minden lakója elmondhassa: van szélessávú internetelérése"

Rovat(ok):

Kutatás-fejlesztési beruházásokkal és a nagy sávszélességű hálózatok országos kiépítésével vészelné át a gazdasági válságot Németország. A Darmstadtban immár harmadik alkalommal megrendezett Német Informatikai Csúcstalálkozón Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy kezdeményezte az Európai Uniónál a szélessávú információs sztrádák kiépítését.

Közmű lehet az internet-szolgáltatás

Rovat(ok):

A digitális közmű koncepciójának felvázolásával tette izgalmassá beszédét Baja Ferenc informatikáért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) államtitkára az "E-Magyarország, e-kormányzat – 2008" című, csütörtökön és pénteken Siófokon megrendezett konferencia nyitóelőadásában.

Obama: internetes forradalom a politikában


Nem is olyan távolról kapcsolódó téma: "Barack Obama megválasztása nemcsak bőrszínben, hanem a technológia kezelésében is nagy változást jelent az USA politikai történetében: új megközelítéssel, az adott eszközök megfelelő kihasználásával aratott sikert a szenátor csapata."

Hihetetlen mértékű az internet elterjedtsége Magyarországon

Rovat(ok):

Érdemes megnézni: KSH 2008. I. negyedév gyorstájékoztatója

Lásd a 8. oldal alsó grafikonját.

Már 2 millió felett van Magyarországon az internet előfizetések száma.

Mit jelenthet ez az élelmiszeriparnak? Élelmiszeripar online? Korai még? Valóban?

Tartalom átvétel