Címlap

Bejelentkezés


Közmű lehet az internet-szolgáltatás

Rovat(ok):

A digitális közmű koncepciójának felvázolásával tette izgalmassá beszédét Baja Ferenc informatikáért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) államtitkára az "E-Magyarország, e-kormányzat – 2008" című, csütörtökön és pénteken Siófokon megrendezett konferencia nyitóelőadásában.

Foghíjas nézőtér előtt, de a jelenlévők élénk érdeklődésével kísérve Baja a közművek szintjére emelte az internetelérés nyújtását. Veres János pénzügyminiszter szerint a terv megvalósítható, amennyiben az általa ismert költségek valósak. Mfor.hu tudósítás.
Beszédének végén, afféle csattanóként Baja Ferenc kifejtette: szükség van egy olyan alapinfrastruktúrára, amely mindenhová eljuttatja az országban a szélessávú internet-szolgáltatást, s amelynek létrehozásában az állam is szerepet vállal. Szakmai berkekben már elterjedt e koncepció, s egyesek még azt is tudni vélik, hogy Baja uniós körökben is megfuttatta az elképzelést. Úgy tudjuk, a brüsszeli illetékesek támogatásukról biztosították a magyar kezdeményezést.

MFOR