A Lekvárbirodalomban mesés lekvárok készülnek, mondják a vácrátóti óvodások. A vácrátóti Papp Miklós viszont azt mondja, a felnőttek konkrétabban fogalmaznak, de ami fontos, ők is elégedettek.
- Gyakran járunk különféle fesztiválokra, ahol sokan megkóstolják a lekvárjainkat, és nagyon jó véleménnyel vannak róluk - büszkélkedik az őstermelő. - Ezek szerint tényleg nem keverek rossz ízeket.
A Lekvárbirodalom ötlete családi eseményhez kötődik.
- Amikor a pici fiunk megszületett, utána nagyon sok bébiételes üvegünk ürült - eleveníti fel a kezdeteket a háziasszony, Papp Miklósné. - Nem szerettük volna kidobni, ezért a kertünkben termő feketeribizlit, málnát, szedret feldolgoztuk lekvárnak. Ez mind a párom ötlete volt, mert ő a szakember. Ő készíti őket, én az értékesítést és a marketinget intézem, meg az üvegezést és egyéb hasonló segédmunkát.
Ötletből, ízből nincs hiány. A Lekvárbarlangban ma több mint 30 féle ízű lekvár készül.
- Ebben az üvegben nem lekvár van, hanem cukrozott dinnyehéj, görögdinnyehéj - büszkélkedik a gazda. - Ez lényegében nem lekvár, csak hasonlít rá. Ezeket püspökkenyérbe, vagy tortakrémekbe érdemes bekeverni és nagyon kellemes ízt ad. Úgy néz ki, mint egy eredeti gyümölcszselé.
A birodalom pedig bővül. Pappékat nagyobb mennyiség előállítására sarkallja a vevőkör növekedése. Ám a minőséget továbbra is megőrzik.
-Terveinkben az szerepel, hogy a következő évtől esetleg kisüzemi szinten folytatjuk. Annak is örülünk, hogy a kereskedelmi láncok ugyancsak próbálják befogadni az ilyen termékeket, mert látják, hogy van rá igény.
http://www.roolnet.hu/roolnet_katalogus/kereso/1/7388239/%2523
GAZDAKÖR