A legális forrásból származó magyar a sertés- és a marhahús nem fertőzött szalmonellával - hangsúlyozza a Hússzövetség és Húscéh közös közleményében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.
A Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) és a Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége (Húscéh)- amely a magyar sertés- és marhahús-termékeket előállító vállalkozások túlnyomó többségét képviseli - ezt annak kapcsán közölte, hogy a hét elején nyilvánosságra került információk szerint a magyar baromfiállomány több mint 50 százaléka fertőzött szalmonellával.
A közlemény rámutat: a legális magyar húsipar szereplői szigorú belső higiéniai és élelmiszerbiztonsági követelményrendszereket alkalmaznak, valamint a felelős hatóságok folyamatosan kiterjedt ellenőrzéseket végeznek, ez garantálja, hogy a termékek megfelelnek a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági előírásoknak.
GAZDAKÖR