Nálunk is fontos lenne bevezetni a ház borát - véli Szöllősi Mihály, az Év pincészetének vezetője.
Szöllősi Mihály, az Év pincészetének választott neszmélyi Szöllősi Pincészet vezetője úgy látja, fontos, hogy az elfogadható árú bor is jó minőségű legyen. Mint a 168 óra hetilapnak elmondta, elhatározta: mozgalmat indít az úgy nevezett ház bora meghonosításáért.
Az Olaszországban, Spanyolországban és más boros nemzeteknél bevett fogalom olyan környéken termett folyóbort jelent, amit a vendéglők kínálnak vendégeiknek a sajátjukként. Természetesen minőségi italról van szó, amit akár tisztán is lehet fogyasztani.
A Szöllősi Pincészet maga is vagy száz környékbeli étteremnek szállít, ám Magyarországon még sokan idegenkednek a folyóbortól, mivel az gyakran silány minőséget jelent.
"Ha a vendéglőknek 300-500 forintért adjuk a jó bort, akkor ők is visszafogott áron kínálhatják a vendégeiknek. Természetesen olyan minőségű legyen, hogy ne csak szódavízzel hígítva, lehessen meginni, mint a kocsmákban." - nyilatkozta az Év pincészetének borásza a 168 órának.
A megkérdezett vendéglősök nyitottak a kezdeményezésre és több borász is úgy nyilatkozott, szívesen csatlakozna hozzá. Mindannyiuk szerint fontos lenne a borászat és a gasztronómia összefogása.
NAPI GAZDASÁG