Hat új szalámiérlelő cellát helyzetek üzembe az eddigi 24 mellé a Kométa '99 Zrt. kaposvári üzemében, az új cellák egyenként 25 tonnás, összesen 30 százalékos kapacitásbővítést jelentenek a termelésben
A közlemény ismerteti, hogy a szalámiérlelőben zárt ciklusú hűtés-fűtés rendszert vezettek be, a felesleges hő hasznosításával fűtik fel az érlelő melegvíz-körét, ami rendkívül energiahatékony. Ezzel az érlelési folyamat környezetkímélőbb is lett - mutatnak rá.
A közlemény ismerteti: az erősödő fogyasztói igények alapján a Kométa'99 úgy döntött, hogy 2010. első félévében megnöveli a szalámigyártó kapacitását. Emellett új típusú termékek gyártását is megkezdik - idézte a közlemény Giacomo Pedranzinit, a Kométa '99 Zrt. ügyvezető igazgatóját.
A Kométa '99 Zrt. a több mint fél évszázados múltra visszatekintő kaposvári húskombinát jogutódja, Magyarország egyik legnagyobb sertésfeldolgozója, amely több mint 40.000 tonna sertéshúst dolgoz fel évente.
A vállalat árbevétele 2009-ben megközelítette 22 milliárd forintot. Jelenleg csaknem 600 dolgozót foglalkoztat.
AGROTREND