Jól kezdődött az idei esztendő a Bolyhos Pálinkafőzde számára. Februárban két pálinkájuk kapta meg a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat, az elmúlt hétvégén pedig a világbajnokságként számon tartott osztrák párlatversenyen, a Destillatán szereztek két ezüst- és hat bronzérmet - tartalmazza a Bolyhos Pálinkafőzde sajtóközleménye.
A verseny hivatalos eredményhirdetését – ez volt a sorban a 20. Destillata – március 13-án tartották Grazban. Bolyhosék mellett a többi magyar pálinkafőzde is kiválóan szerepelt: összesen 77 érmet szereztek, ezek között öt aranyérem volt és két pálinka elnyerte az „Edelbrand des Jahres” vagyis az „Év párlata” címet. A magyarországi eredményhirdetést március 17-én, szerdán rendezik a Művészetek Palotájában.
– Úgy tűnik jó úton járunk – mondta el Bolyhos Zoltán, a Bolyhos Pálinkafőzde tulajdonosa és főzőmestere. – Egyrészt az értékesítési eredményeink azt mutatják, a hazai pálinkakaedvelők számára meggyőző minőségű a Bolyhos ágyaspálinka. Másrészt az itthoni versenyeken, a HunDeszten és a Gyulai Pálinkavesenyen szerzett aranyérmeink azt bizonyítják, hogy a hazai szakmai zsűri is elismeri a munkánkat. Ezt erősítik a legnagyobb európai versenyen elért eredményeink is, hiszen tavaly indultunk először és az akkor benevezett tételeinket egy ezüst és négy bronzéremmel díjazták, most pedig valóságos éremeső hullott ránk.
A Bolyhos pálinkák szerelmesi természtesen méltó körülmények között is megkóstolhatják a világbajnoki érmes pálinkákat, hiszen május 22-én rendezi meg a főzde az ötödik Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált, ahol ezek a pálinkák kiemelt helyet kapnak.
GAZDAKÖR