Biztonságosak a magyar élelmiszerek, az élelmiszer-biztonság megfelel az uniós átlagnak - jelentette ki a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal főigazgatója.
Seitzné Szabó Mária elmondta: tavaly az Európai Unió takarmányokra és élelmiszerekre vonatkozó gyorsriasztási rendszerében mintegy 3.200 riasztás történt. Ebből Magyarország mindössze 98 esetben volt érintett - jelentette az MTI. Ám a kifogásolt termékek közül csak 19 volt magyarországi származású, ami miatt riasztást kellett elrendelni. Ez utóbbi arány elenyésző. Belföldön pedig szintén csökkent e területen a jogsértések száma - tette hozzá.
A főigazgató beszélt arról is, hogy készül a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Program, amelynek tervezetét a MÉBiH, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Élelmiszerbiztonsági Albizottságával közösen dolgozza ki. A program fő célja a fogyasztók egészségének és bizalmának megőrzése.
SZABADFÖLD