December 31-éig tart a kiemelt élelmiszer-biztonsági ellenőrzés-sorozat, amelyet az ünnepekre tekintettel indít Hevesben a megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága – jelentette be Koren János, az igazgatóság vezetője. A hatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik a karácsonyi, illetve az újévi ünnepkörhöz kapcsolódóan működő élelmiszer-kereskedelmi egységeket és az élelmiszer-előállítókat.
Az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak a hús- és húskészítmény-előállításra, az édesipari termékek előállítására és forgalmazására, a karácsonyi, megnövekedett forgalommal érintett üzletközpontokra, bevásárló centrumokra, az ünnepi vásárokra, a piacokra, a szezonális zöldség-gyümölcs forgalmazókra, a takarmányforgalmazókra és az élőállat-szállításokra.
Ugyancsak kiemelten vizsgálják az élő halat, a haltermékeket, a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményeket, a virslit, az édesipari termékeket, a különféle borokat és pezsgőket, a déligyümölcsöket, a szelídgesztenyét és az étkezési burgonyát, a sertés-, pulyka-, liba- és kacsahúst, továbbá a gyógyszeres takarmányokat – mondta az igazgató az MTI-nek.
AGROMONITOR