Címlap

Bejelentkezés


Hódított Londonban a mangalicás kolbász

Rovat(ok):

Népszerűnek bizonyult a magyar stand a Londonban 12. alkalommal megrendezett Speciality and Fine Food Fair nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon: a közönség leginkább a mangalicás, szarvasgombás kolbászt szerette, de vevőre talált a különleges hazai kávélikőr is.

Idén szeptemberben immáron 12. alkalommal rendezték meg a Londonban. A rendezvény a különleges minőségű delikát élelmiszerek és nemzeti specialitások bemutatásának egyik legfontosabb fóruma. Magyarország immáron második alkalommal vett részt a rendezvényen, a 26 négyzetméteres standon 6 hazai vállalat mutatta be termékeit, köztük hagyományos érlelésű és füstölésű gyulai és csabai kolbászokat, szalámikat, sonkákat, csokoládéval bevont almachipset és aszalt meggyet, akácmézet, különleges szarvasgombás készítményeket, hazai pörkölésű, csúcsminőségű kávét és az abból készült likőrt.

A kiállított és megkóstolható magyar termékek iránt jelentős volt az üzleti érdeklődés, így a rendezvény utáni további tárgyalások eredményeként várhatóan több kiállító is talál importőr, vagy disztribútor partnert.

A kóstoló közönség egyik kedvence a szarvasgombás mangalica szalonna és kolbász volt. A csokoládés gyümölcs aszalványok, melyek a világ számos országában kaphatók már jelenleg is, a tavalyi londoni bemutatkozás folyományaként hamarosan Svájcban is megjelennek a polcokon.

A rangos Destillata versenyen is aranyérmet nyert különleges kávélikőrre egy szintén kiállító belga csokoládégyártó figyelt fel, aki bonbon töltelékként lát fantáziát a termékben és a kiállítás után azonnal megkezdi az új termék receptúrájának kidolgozását. A magyar megjelenést a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezte és finanszírozta.



AGROLINE