Ízetlen, ámde szemre tetszetős és olcsó termék szorítja ki a minőségi hazait a boltok polcairól
Az élelmiszer-feldolgozók java része kínai fűszerpaprikát használ Magyarországon, emiatt a magyar össztermelésnek megfelelő, nagyjából kétezer tonnányi távol-keleti ételízesítőt importálnak. Még a Szegedi Paprika Zrt. sem szegedi paprikát forgalmaz.
Nehezen képzelhető el, hogy bárki, aki a szívén viseli a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar jövőjét, a láncok saját márkás paprikáját emelné le a polcról, amikor mellette ott találja a hasonló áron kínált, szegedinek látszó paprikát. Holott a Szegedi Paprika Zrt. feliratú termék spanyol, szerb és magyar őrlemény keverékét tartalmazza, míg az áruházláncok saját márkás termékei a csomagolás felirata szerint Magyarországon termett fűszerpaprikából készültek – legalábbis az általunk meglátogatott Tescóban és Sparban. – Az általam vezetett Szegedi Paprika Zrt. nem forgalmaz szegedi paprika néven fűszerpaprika-őrleményt, a tasakon a Szegedi Paprika Zrt. a cégünk nevére utal – adott magyarázatot a problémára Bartos András, a társaság vezérigazgatója – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.
MAGYAR NEMZET