Címlap

Bejelentkezés


Értékesítési árak kezelése

Rovat(ok):

A kereskedelem területén a problémát a legtöbb gyártó számára az okozza, hogy a sokféle és gyakran változó árakat naprakészen nyilván kell tartani - figyelve az időszakos akciókra, lejártukra, egyedi megállapodásokra. Hiszen ha hibás ár kerül a számlákra, többletterhet jelent a számlák helyesbítése, fizetési késedelem fellépése...

Ezen "problémák" megoldásában a ROOL élelmiszeripar specifikus szoftverek jelentős támogatást nyújtanak, hiszen rendszereink automatikusan kikeresik az eladási árat - figyelembe véve az akciókat és azok lejáratát - a megrendelések rögzítésekor, a szállítólevelek és a számlák kiállításakor.


Új árak, akciók rögzítése és kezelése rendszereinkben értékesítési árlisták és árkezelő táblázatok, egyedi ármegállapodások valamint (opcióként) szerződések formájában történhet.


Árkezelő táblázat
Az árak rögzítésének leggyorsabb módja az árkezelő táblázat használata, melyben a szükséges paraméterek megadása mellett, akár a meglévő árlisták másolásával néhány perc alatt hozhatunk létre új árlistát.
Az árkezelő táblázat használatának kiemelendő előnye, hogy könnyen áttekinthetővé teszi az árak alakulásának folyamatát hosszabb időszakokra vonatkozóan is, színekkel kiemelve a változások viszonyát. A beállított árakat a rendszer automatikusan életbe lépteti a következő rögzítésekre (esetfüggően visszamenőlegesen is).
Az esetleges átfedésekre a rendszer figyelmeztető üzenetet küld (pl. ugyanarra az időszakra egy adott termékre 2 akciós árat akarunk beállítani ugyanazon prioritással).


Árak kezelése a ROOL-szoftverekben egy példán keresztül:

2011.07.20 - 2011.07.31 időszakban az alábbi termékeket akciós áron értékesítjük a nagykereskedések számára:

Akciós termékek:
-Eh. csirke farhát
-Eh. csirke mellfilé
-Eh. Csirke comb.
Árkezelő táblázatEgyik partnerünk 2011.07.20-ra megrendelést adott le, mely a rendszerben rögzítésre került.

A megrendelés rögzítésekor a rendszer automatikusan az akciós termékeknél az akciós árakkal kalkulált, a többi termék esetében az adott időpontban érvényes általános árakkal töltötte fel a megrendelés táblázat adatait.


Vevői megrendelés rögzítése

Vevői megrendelés

Szállítólevél nyomtatási képe


A szállítólevélen és a számlán is az akciós termékeknél az egységárak az akciós árakkal, a többi terméknél (Eh. Csirke szárny) az alap egységárakkal kerültek kitöltésre:

Szállítólevél

Számla nyomtatási képe


Árkezelő táblázat

Következő blog bejegyzésünkben szintén egy kereskedelmi feladatra: a vevői megrendelések kezelésére és elemzési lehetőségeire keressük a válaszokat!

További információk: a roolnet Start rendszerekről.

Elérhetőségeink: Rólunk.